97-vjetori i themelimit, KLSH organizon nga data 23-27 maj 2022, aktivitetin “Java e hapur për publikun”

Kontrolli i Lartë i Shtetit kremton në datën 25 maj 2022, 97-vjetorin e themelimit të tij si institucioni më i lartë i auditimit publik. Kontrolli i Lartë i Shtetit (KLSH) u krijua si strukturë e plotë 13 vite pas themelimit të shtetit të parë shqiptar, në vitin 1925.

Me rastin e këtij përvjetori, KLSH do të organizojë aktivitetin “Java e hapur për publikun”. Duke nisur nga data 23 deri më 27 maj 2022, ora 10:00-14:00, Kontrolli i Lartë i Shtetit do të jetë i hapur për të pritur qytetarë, studentë, profesionistë të fushave të ndryshme apo institucione, për t’i njohur me historikun e institucionit, arritjet e bëra ndër vite, prezantimin e rezultateve të punës audituese, me qëllim informimin dhe ndërgjegjësimin e publikut për rolin e KLSH-së.

Aktiviteti i “Javës së hapur për publikun” do të zhvillohet në mjediset e KLSH-së. Specialistë të institucionit si dhe auditues do të jenë të pranishëm gjatë ditëve të “Javës së hapur për publikun” për të komunikuar me çdo pjesëmarrës në këtë aktivitet.

Studentë të universiteteve të ndryshme ftohen të marrin pjesë në aktivitetin e “Javës së hapur për publikun”, për t’u njohur edhe me botimet e institucionit ndër vite.

“Hapja” e institucionit për publikun është një traditë e nisur që në vitin 2016 në KLSH, me qëllim rritjen e transparencës dhe komunikimit me të gjitha grupet e interesit.